isolatie raam en deuren

Isolatie van deuren en ramen in huis te verbeteren

Spread the love

Energieverliezen zijn een van de belangrijkste problemen bij het besparen op de huishoudelijke kosten. In tijden van stijgende elektriciteits- en gasprijzen wordt het financieel nog interessanter om de isolatie van deuren en ramen in huis te verbeteren.

Deze twee cruciale punten van de woning kunnen immers aanleiding geven tot enorme verliezen van energie en warmte, met soms extreem hoge facturen tot gevolg.

Aangezien de milieuproblematiek steeds dringender wordt, kan een betere isolatie van de woning bovendien de koolstofvoetafdruk en de totale ecologische impact van de woning verbeteren.

Je deur en ramen isoleren zonder ze te vervangen: de beste tips.

Voordat u besluit uw deuren of ramen te vervangen, kan het de moeite waard zijn enkele technieken uit te proberen die de isolatie van deze twee strategische delen van het huis kunnen verbeteren. Dit kan, althans op korte termijn, leiden tot aanzienlijke energiebesparingen op uw elektriciteitsrekening.

Technieken voor deurisolatie

Voordat u de isolatie van uw deur aanpakt, moet u controleren of er een kier is tussen de deur en de vloer. Isolatiespleten in deuren bevinden zich vaak hier en het plaatsen van een deurflens of kraal in dit gebied zal veel van het werk doen. In feite komen problemen met de isolatie van deuren meestal voort uit deze spleet tussen de onderkant van de deur en de vloer. Door het plaatsen van een flens – of nog beter, een kraal – wordt deze doorgang voor koude lucht geblokkeerd om uw huis af te koelen en uw radiatoren te oververhitten om voldoende op temperatuur te blijven.

Slotenmaker Lyon en Raam Installatie

De tweede optie die wij aanbevelen, en die kan worden toegevoegd aan de eerste, is het installeren van een gordijn achter de deur. Het is raadzaam het gordijn rechtstreeks aan de deur te bevestigen, zodat het niet hindert bij het openen en sluiten van de deur. Deze installatie wordt in bouwpakketvorm verkocht in doe-het-zelfzaken en kost u gemiddeld tussen 30 en 50 euro.

Ten slotte is het mogelijk uw deur te verfraaien door er isolatie zoals kurk rechtstreeks op te kleven of door de kleine kieren op te vullen met kant-en-klare dichtingen en/of uitzetschuim om de kleine kieren in uw voordeur op te vullen.

Raamisolatie technieken

De afdichtingstechniek is ook geldig voor luchtinlaten die op oude ramen aanwezig kunnen zijn. U kunt uw ramen op dezelfde manier afdichten als uw deur, met metalen, schuim- of siliconenafdichtingen.

Daarnaast is er ook zelfklevende isolatiefolie verkrijgbaar voor ramen. In plaats van een kurkvel wordt een plastic vel aangebracht, dat met behulp van de hittestand van een haardroger op het glas wordt gelijmd.

Tenslotte zijn er kunststof stormramen. Deze kunststof bekledingselementen nemen de vorm aan van een transparant kunststof frame dat op het raamkozijn wordt gelijmd.

Overstappen op een beter isolerende deur of raam is een investering op lange termijn.

Als uw elektriciteitsrekeningen stijgen, of u nu bij EDF of een alternatieve leverancier zoals Direct Energie bent, is de echte oplossing op het gebied van isolatie het vervangen van uw deuren en ramen. Dit zal een grotere financiële investering vergen, maar op lange termijn zult u winnen.

De meest isolerende deuren: onze selectie

Composietdeuren zijn uitstekend isolerend, en daarom worden ze steeds populairder. Vaak gemaakt van glasvezel, zijn ze even sterk als hout of staal, en overtreffen ze die in thermische isolatie.

Houten deuren staan bekend om hun goede isolatie tegen zowel geluid als warmte. Als hout aanwezig is in uw interieur en exterieur design, kan dit een goede keuze zijn. U moet er echter op letten dat de houtsoort goed geïsoleerd is, zoals het geval is bij eikenhout of tauari, en minder bij grenenhout.

PVC-deuren hebben een nogal slechte reputatie, maar dankzij de vooruitgang in de technologie zijn er nu deuren van zeer goede kwaliteit verkrijgbaar. Om voldoende isolatie te krijgen, moet u bijvoorbeeld een deur kiezen met een sterk isolerend materiaal in de rand.

De oplossing voor een beter geïsoleerd raam: dubbele beglazing.

Voor uw ramen blijkt dubbel glas de beste oplossing te zijn voor de isolatie van uw ramen. Ook al vergt de plaatsing van dubbele beglazing een aanzienlijk voorschot in geld, uw investering zal zichzelf over meerdere jaren terugverdienen. Bovendien kunt u profiteren van een belastingkrediet tot 13% van de kosten van de ramen als u de aankoop en installatie van de ramen door een professional laat uitvoeren.

Om het meeste uit uw ramen te halen, kiest u ramen waarvan de deurstijlen van een isolerend materiaal zijn, zoals hout of PVC, en vermijdt u aluminium.

Dubbele beglazing verbetert de isolatie van uw huis aanzienlijk, omdat het lucht tussen de twee muren vasthoudt. Om nog verder te gaan, kunt u zelfs besluiten te investeren in versterkte dubbele beglazing, die bestaat uit een laag doorzichtig zilver die op een van de muren wordt aangebracht en het isolerend vermogen ervan versterkt.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.