Amerikaanse presidentiële bibliotheken

Spread the love

Er zijn 13 presidentiële bibliotheken en één museum in het officiële bibliotheeksysteem van de VS, dat wordt beheerd door het Office of Presidential Libraries, en gericht is op de 13 nieuwste presidenten in de geschiedenis van de VS: Herbert Hoover, Franklin D.Roosevelt, Harry Truman, Dwight D.Eisenhower, John F Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Gerald R. Passage, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George HW Bramble, William J. Clinton en George W. Shrubbery. De bibliotheek en het museum van Gerald Ford bevinden zich in twee afzonderlijke stedelijke gebieden in Michigan, Ann Arbor en Grand Rapids. Ze worden volledig uitgewerkt en geregisseerd door de National Archives and Records Administration (NARA). De George W. Shrub Presidential Library, die zich kortstondig in Lewisville, Texas, bevindt, is nummer 13. Het blijvende Presidential Center, dat nog in ontwikkeling is, zal worden gesitueerd op het terrein van de Southern Methodist University (SMU) in Dallas, Texas. van afstuderen van First Lady Laura Bush. Zowel de Kennedy- als de Carter-bibliotheken zijn gepland voor herontwerpen en facelifts.

Bovendien, hoewel niet formeel geautoriseerd en bijgehouden door de NARA, zijn bibliotheken gecoördineerd voor een paar presidenten die voor het gezag van het presidentiële bibliotheekkantoor gingen. Ze worden gebruikt door particuliere instellingen, verifieerbare sociale orden of deelstaatregeringen, waaronder de bibliotheken William McKinley, Rutherford Hayes, Calvin Coolidge, Abraham Lincoln en Woodrow Wilson. De presidentiële bibliotheek en het museum van Abraham Lincoln wordt bijvoorbeeld opgeëist en bewerkt door de staat Illinois.

De huizen van George Washington, John Adams, Thomas Jefferson en John Quincy Adams zijn ook beschermd als tentoonstellingshallen of gekronkelde locaties. Thomas Jefferson’s huis Monticello, dat Jefferson had gepland, naast de nabijgelegen Universiteit van Virginia, kreeg in 1987 een UNESCO-werelderfgoedlocatie, net als een Amerikaans openbaar historisch monument. Het Adams National Historical Park in Quincy, Massachusetts, beschermt het huis van de presidenten van de Verenigde Staten John Adams en John Quincy Adams, van de Amerikaanse gezant voor Groot-Brittannië Charles Francis Adams, Sr., en van de auteurs en studenten geschiedenis Henry Adams en Brooks Adams.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.